JARACAL

Forum vir die Jagter/Forum for the Hunter
It is currently Tue Aug 21, 2018 8:29 am


All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Skaap wors
PostPosted: Tue Jun 05, 2018 3:09 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Mon Mar 19, 2012 2:45 pm
Posts: 1440
Location: Boksburg
Ek wil graag wors maak van n 2 tand hamel, sal sekerlik net die 2 boude gebruik.

Kan ek maar boerewors speserye gebruik of moet ek dit bietjie anders benader?
Ek neem aan ek kan die wors net so maal, dis nie nodig om vet by te voeg nie?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Skaap wors
PostPosted: Tue Jun 05, 2018 3:19 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Tue Jun 03, 2014 4:55 pm
Posts: 568
Location: Paarl
Jy het klaar sy eiers verwyder - as jy boereWORS speserye gebruik mag die hamel jou vergewe en sal die wors seker goed uitkom...!

_________________
" My idea of gun control is using BOTH hands!"

Voere .270
Lee Enfield Mk4 .303
Beretta 12br
BSA .22
CZ75 9mmP
Star 9mmP
Taurus .357Magnum


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Skaap wors
PostPosted: Tue Jun 05, 2018 3:20 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Mon Mar 19, 2012 2:45 pm
Posts: 1440
Location: Boksburg
:laugh: :laugh: :laugh:
Viking wrote:
Jy het klaar sy eiers verwyder - as jy boereWORS speserye gebruik mag die hamel jou vergewe en sal die wors seker goed uitkom...!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Skaap wors
PostPosted: Tue Jun 05, 2018 4:13 pm 
Offline
Jr. Member
Jr. Member

Joined: Thu Aug 24, 2017 3:00 pm
Posts: 72
Location: Stellenbosch en Bradasdorp
Oom, ons het al 'n paar keer dit gemaak. Ons gebruik altyd Freddy hersh se goldmedal russion speserye. Ons volg die resep op die pak, maar ons gebruik net skaap (die pak sê bees en vark) en ons sit ook 2kg ekstra vleis in. My oupa en pa het vir baie lank vleisbewerk vir ander mense. Al ding is, die Hammel moet vet wees.
Ek dink die resep sê, 7kg vet vleis en 5kg lean vleis. Ons gooi 2kg lean vleis ekstra.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Skaap wors
PostPosted: Wed Jun 06, 2018 12:47 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Tue Mar 20, 2012 2:58 pm
Posts: 3494
Location: Tsumeb, Namibia
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag. ... -maak.html

RESEPTE VIR SKAAPWORS

RESEP 1:
5 KG MAER, ONTBEENDE SKAAPVLEIS
2,5 ML GEDROOGDE TIEMIE
2,5 ML GEDROOGDE SALIE
5 ML FYN NEUTMUSKAAT
5 ML FOELIE
25 ML SOUT
10 ML SWARTPEPER
250 ML SOET WYN
DERMS VIR STOP
Sny die vleis in blokkies van 50 mm. Meng die speserye en strooi oor die vleis. Laat verkieslik oornag staan. Sprinkel die soetwyn bo-oor, maal die vleis en stop die derms.


RESEP 2:
Skaapwors
5 KG SKAAPVLEIS (VERKIESLIK MET HEELWAT VET)
500 G SKAAPSTERTVET, INDIEN DIE VLEIS SONDER VET IS.
20 ML TOT 55 ML FYN SOUT (NA SMAAK)
10 ML VARS GEMAALDE WITPEPER
25 ML GEMAALDE KOLJANDER
20 ML TOT 25 ML PIMENTO
150 ML WIT ASYN
400 ML WORCESTERSOUS
90 G SKAAPDERMS VIR DUN WORS, OF VARKDERMS VIR GEWONE DIKTE WORS.
Sny die vleis en vet in 50 mm-blokkies. Meng al die droë bestanddele met die vleis en maal. Sprinkel die asyn en Worcestersous oor die gemaalde vleis en meng liggies maar deeglik. Stop in die worsderms. Die dun wors is ook geskik om gedroog te word.

_________________
Francois


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Skaap wors
PostPosted: Mon Jul 02, 2018 11:52 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Mon Mar 19, 2012 2:45 pm
Posts: 1440
Location: Boksburg
FHM wrote:
http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2013/04/skaapwors-maak.html

RESEPTE VIR SKAAPWORS

RESEP 1:
5 KG MAER, ONTBEENDE SKAAPVLEIS
2,5 ML GEDROOGDE TIEMIE
2,5 ML GEDROOGDE SALIE
5 ML FYN NEUTMUSKAAT
5 ML FOELIE
25 ML SOUT
10 ML SWARTPEPER
250 ML SOET WYN
DERMS VIR STOP
Sny die vleis in blokkies van 50 mm. Meng die speserye en strooi oor die vleis. Laat verkieslik oornag staan. Sprinkel die soetwyn bo-oor, maal die vleis en stop die derms.


RESEP 2:
Skaapwors
5 KG SKAAPVLEIS (VERKIESLIK MET HEELWAT VET)
500 G SKAAPSTERTVET, INDIEN DIE VLEIS SONDER VET IS.
20 ML TOT 55 ML FYN SOUT (NA SMAAK)
10 ML VARS GEMAALDE WITPEPER
25 ML GEMAALDE KOLJANDER
20 ML TOT 25 ML PIMENTO
150 ML WIT ASYN
400 ML WORCESTERSOUS
90 G SKAAPDERMS VIR DUN WORS, OF VARKDERMS VIR GEWONE DIKTE WORS.
Sny die vleis en vet in 50 mm-blokkies. Meng al die droë bestanddele met die vleis en maal. Sprinkel die asyn en Worcestersous oor die gemaalde vleis en meng liggies maar deeglik. Stop in die worsderms. Die dun wors is ook geskik om gedroog te word.

Baie dankie vir die resepte.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Skaap wors
PostPosted: Mon Jul 02, 2018 12:55 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Mon Mar 19, 2012 2:45 pm
Posts: 1440
Location: Boksburg
Ek sien Crown National het n "Mutton Sauasage" wors speserye wat hulle verkoop.

Het iemand dit dalk al gebruik?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  


Advertisement























Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group