JARACAL

Forum vir die Jagter/Forum for the Hunter
It is currently Wed May 23, 2018 10:52 pm


All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Jun 29, 2016 7:30 am 
Online
Sr. Member
Sr. Member
User avatar

Joined: Wed Sep 04, 2013 9:56 am
Posts: 380
Location: Bloemfontein
Manne, ek het gesoek en gelees maar kry nie regtig die antwoorde wat ek soek nie. Ek probeer om elke jaar 'n spesie te skiet wat ek nog nie geskiet het nie en oor 3 weke is dit Zebra se beurt. Ek werk self my wild en maak gewoonlik biltong en droewors, maalvleis, patties, boerewors (2/3 wild en 1/3 bees) asook steaks.

Kan ek zebra ook so bewerk of moet ek eerder die karkasse aan 'n slaghuis verkoop?

_________________
Gooi lood!!!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jun 29, 2016 7:33 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Thu Aug 14, 2014 10:29 am
Posts: 3265
Location: Durbanville, WesKaap
Soos ek verstaan moet jy alle vet weg sny en dan kan jy verwerk soos enige ander wild.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jun 29, 2016 7:39 am 
Online
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Thu Mar 21, 2013 12:28 am
Posts: 2420
Location: Zululand
Danie, betaal maar n plaaswerker om die meerderheid van die vet weg te sny terwyl hy hang.

Sirloin, Rump en Fillets is goeie steak.
Die blaaie en boude se mooi vleis kan jy maal vir maalvleis. Dis altyd n goeie idee om n blesbok grootte bok by te meng hier.
Die ander trimmings kan, weereens gemeng met die ander dier sin gaan vir wors en kaaswors.
Persoonlik val sy biltong nie in my smaak nie.

_________________
"I love sleep. My life has the tendency to fall apart when I'm awake, you know" - Ernest Hemingway

.177 .22 (x2) .222 .243 .250 Savage
6,5x55 6,5x57 7x57 (x2) .308 8x60S (x2)
9,3x62 .450/400 3&1/4" .416 Ruger
16 Br 12 Br (x3) 9mm


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jun 29, 2016 8:03 am 
Online
Sr. Member
Sr. Member
User avatar

Joined: Wed Sep 04, 2013 9:56 am
Posts: 380
Location: Bloemfontein
Dankie vir die terugvoer manne. Ek het altyd skoon bees brisket vet gebruik vir my braai en boerewors. Verlede maand het ek bietjie opgeslip met die vet kopery en kon op kort kennisgewing net vetterige brisket kry vir 'n Blessie en 3 Springbokke. Ek het my resep so bietjie aangepas aangesien die brisket ongeveer 50/50 vleis/vet was en is baie tevrede met die resultaat.

Ek skiet komende naweek 'n gemsie en sal van hom steaks, biltong en maalvleis maak en die zebra dan verwerk in patties, droewors, boerewors en steaks. Ek het gewik en geweeg of ek nie sommer 'n Rooihartbees of Wildebees moet skiet saam met die zebra nie, Pappabeer het my "oortuig" dat ek sal moet ;) Die "vetterige" brisket sal ook mooi werk met die zebra.

_________________
Gooi lood!!!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jun 29, 2016 8:07 am 
Online
Full Member
Full Member

Joined: Sun Jul 06, 2014 12:52 pm
Posts: 117
Askari bel Bloemfontein Abattoir hul het laasweek met heelwat brisket gesit wat hul wou vekoop.
By die 2 ton
Jy sal net n boks moet vat van +- 20 kg


Last edited by LDV on Wed Jun 29, 2016 9:10 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jun 29, 2016 8:26 am 
Online
Sr. Member
Sr. Member
User avatar

Joined: Wed Sep 04, 2013 9:56 am
Posts: 380
Location: Bloemfontein
LDV wrote:
Askari bel Bloemfontein Abattoir hul het laasweek met heelwat brisket gesit wat hul wou vekoop.
By die 2 ton
Jy sal net n boks moet bat van +- 20 kg



Dankie! Ek sal so maak.

_________________
Gooi lood!!!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  


Advertisement























Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group