Skaapboud in die Weber

Enige vleis/veldkos resepte wat werk vir n honger jagter

Moderator: Global Moderator

Post Reply
User avatar
Eduard Venter
Hero Member
Hero Member
Posts: 1231
Joined: Wed Nov 26, 2014 12:40 pm
Location: Pretoria

Skaapboud in die Weber

Post by Eduard Venter »

Probeer gerus hierdie resep. Ek het hom vandag gemaak in die Weber en dit was baie gaaf.

Benodig:
1 skaapboud (hierdie een was 3kg)
500ml suurlemoensap
1 knoffel huisie of knoffelvlokkies
2 uie
Sout, peper en aromat
Brandewyn (verkieslik KWV)

Ontbeen die boud. Maak 'n mengsel aan met die suurlemoensap, knoffel, sout, peper en Aromat. Lê die boud vir 'n dag lank in die mengsel saam met die uie wat ringe gesny is. Onthou om die boud om te draai sodat altwee kante ewe lank in die mengsel lê.

Wanneer die kole reg is, draai die boud in foelie toe en laat dit vir 'n uur lank bak in die Weber. Haal die foelie af en laat hom bruin word vir nog so 'n uur en 'n half in die Weber terwyl jy sit en die KWV geniet.

//uploads.tapatalk-cdn.com/20170514/c03c1e47729f2dcac5d4a20babd8495e.jpg
Speen
Newbie
Newbie
Posts: 47
Joined: Sun Nov 24, 2013 9:04 am
Location: Potchefstroom

Re: Skaapboud in die Weber

Post by Speen »

Geniet ek nou die KWV deel.
Ek gaan môre die resep op Weber toets.
Brannas natuurlik op ys.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk

CZ 550 LUX .308
Post Reply

Return to “Resepte”