JARACAL

Forum vir die Jagter/Forum for the Hunter
It is currently Wed Sep 18, 2019 11:57 am


All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Mar 10, 2016 10:58 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
Ek kry soms sulke aanvallings waar ek iets wil bou. Gewoonlik as ek druk besig is by die werk en nie tyd het nie. Dan loop ek rond tussen ou wrakke en scrap en begin dinge te bou in my kop. So het ek na Amerikaanse rokers gekyk en besef wat ek wil doen , maar my roker moes rof wees en my verteenwoordig in die wêreld. Amper soos bloubull balle agter 'n Hilux... almal weet wie en wat die bakkie ry.

Ek het begin met 'n ou 400l diesel tenk wat al 10 jaar by ons lê en wag vir werk. Ek het deure en 'n skoorsteun aangebring. 'n Stackpyp soos die amerikaaners dit noem.
Image

Image

3kg skaapvet om die diesel en olie uit roker te brand en dan sommer roes te voorkom. DIt was nogals mooi... ek het hier nog nie die koue rook kant aangesit nie.

EK het toe 'n airfilter sisteem van 'n wrak geneem en dit ingekoppel na die bokant van my roker en sommer die bestaande rubber pype gebruik vir die hoeke. Hulle vat nogals die hitte verbasend.
Image

Image
Die deksel skroef af so ek kan hom dig seël om rook binne te hou.

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Last edited by tau on Fri Jan 06, 2017 8:42 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Mar 10, 2016 11:01 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Tue Mar 20, 2012 2:58 pm
Posts: 3693
Location: Tsumeb, Namibia
Jy is n handige mannetjie Tau, lyk sommer windgat!
As jy weer diekant toe kom sal ek jou wys op die plot waar jy my roker kan staanmaak ;)

Ek sien op n foto daar is n silhoeet van n huis agter die roker - jou bure nie die brandweer gebel nie? ++>:

_________________
Francois


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Mar 10, 2016 11:03 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
EK het die roker nou op 4 bakstene geplaas. EN kan dus met 'n gas brander net French oak saagsels van buite brand en dan so 4 snoeke op 'n slag rook. Anders maak en vuur binne in die roker met saagsels onder dit en warm rook dan binne in die groot roker of kouer rook in die airfilter housing. EK het al Tuna steaks in die koue rook kant gerook en so paaar Skaap ribbes in die warm kant. DIt is nogals lekker.

Image

Image

Image

Hoogs gevorderde manier om roker te choke....

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Mar 10, 2016 11:06 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
FHM wrote:
Jy is n handige mannetjie Tau, lyk sommer windgat!
As jy weer diekant toe kom sal ek jou wys op die plot waar jy my roker kan staanmaak ;)

Ek sien op n foto daar is n silhoeet van n huis agter die roker - jou bure nie die brandweer gebel nie? ++>:


Ek sal dit darem geniet om met sekelbos te kan rook!!!! Die bure is bang my kinders byt hulle..

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 25, 2016 7:31 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
Ek raak nou gevaarlik. Het 'n Brisket van die Bees gerook vir so 5 ure

Image
Image
Image
Image
Image
Image

En toe 'n vark ribbetjie vir 9 . 5 ure

Image
Image
Image

Die rib wou nie lekker crackling vorm nie, toe het ek hom dik olyf olie en sout gesmeer en gebraai vir so 30 min aan 'n kant. Toe loop hy oop.


Image

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 25, 2016 8:57 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Tue Sep 18, 2012 9:06 am
Posts: 1692
Location: Brackenfell, CT
Daai brisket laat darem nou my mond water jong. Mooi man!

_________________
Jannie Welman


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 25, 2016 9:57 pm 
Offline
Full Member
Full Member
User avatar

Joined: Mon Sep 08, 2014 7:18 pm
Posts: 246
Location: Postmasburg
O mastag
Nou is jy besig met konings kos. Wat van so gerookte Springbok fillet.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

_________________
Ondersteun jou klein handelaar, hy het jou nodig.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Apr 26, 2016 8:47 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
pietbak wrote:
O mastag
Nou is jy besig met konings kos. Wat van so gerookte Springbok fillet.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


Laasnaweek geskiet hy le in yskas vir vanaand ++>:

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Apr 26, 2016 8:49 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
JTM wrote:
Daai brisket laat darem nou my mond water jong. Mooi man!


First time lucky. Moet sê hy het mooi gekom. Die smaak was iets besonders.

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Apr 26, 2016 4:38 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member

Joined: Sat Jun 16, 2012 12:42 pm
Posts: 1823
Location: Nelspruit; Mpumalanga
John,
Kyk ek reg as ek waarneem dat die brisket nog mooi pienk binne was, of het jy dit vooraf gepekel wat dan soortgelyke kleur sal gee?

_________________
"If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, of what, then, is an empty desk a sign?'
- Laurence J. Peter


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Apr 26, 2016 7:37 pm 
Offline
Full Member
Full Member
User avatar

Joined: Sun Oct 05, 2014 4:34 pm
Posts: 122
Location: Franschhoek
Hel....

_________________
.308 Howa 24" Bull Barrel
Boyds Pepper Laminated Stock
Nikon 6.5-24x50
Silent Hunter Silencer


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Apr 27, 2016 6:36 am 
Online
Hero Member
Hero Member

Joined: Sat Nov 07, 2015 6:54 am
Posts: 527
Location: Durbanville
Tau,

Dit is gesonde kos daai. My dokter het gese ek moet meer wit vleis eet.

Ek sien daai brisket het lekker baie wit vleis aan hom!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Apr 27, 2016 6:49 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Mon Mar 19, 2012 2:45 pm
Posts: 1546
Location: Boksburg
Tau, dit lyk sommer vingerlek lekker.
Dis mos lekker om so te speel en goed self te bou.

Ek het so vir my n spit/firepit gebou en hy werk oortyd. Spit juis die naweek n speenvarkie.

Wanneer rook jy n springbokboud?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Apr 28, 2016 8:25 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
Johan Nel wrote:
John,
Kyk ek reg as ek waarneem dat die brisket nog mooi pienk binne was, of het jy dit vooraf gepekel wat dan soortgelyke kleur sal gee?


EK het die Brisket vanaf die slaghuis net gerub met; Smoked Paprika, olyf olie, growwe sout en bietjie pepper,koljander en borrie. Hy is vanaf die slaghuis na my roker in 30 min. En toe baie warm gerook vir die eerste uur. Ek weet nie die temp nie, maar die vet het mooi gepraat. Daarna net konstante hitte probeer hou.

Hy het regtig mooi gekom. Ek gooi die hele vloer van die roker saagsels en maak in die middel vuur so die kooltjies loop stadig na buite.

Het gister die Springbok fillets aan die koue rook kant gedoen.....FLOP. na 3 ure is hy perfek en sag en alles loop mooi, behalwe die rook was helemal te sterk. Die Blackwattel oordonder die Springbok smaak. Baie hartseer het die fillet nou 10 dae in yskas met rub en olie laat le. Moes hom sommer net gebraai het.

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Apr 28, 2016 8:26 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
sako 30-06 wrote:
Tau, dit lyk sommer vingerlek lekker.
Dis mos lekker om so te speel en goed self te bou.

Ek het so vir my n spit/firepit gebou en hy werk oortyd. Spit juis die naweek n speenvarkie.

Wanneer rook jy n springbokboud?


Ek het al 'n Springbok blad gerook in die Warm kant, met min spice. Hy het lekekr gekom, maar na my Springbok fillet fiasko is ek half bang om nog wild te vernietig.

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 06, 2017 8:35 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
Image
Weer 'n bees brisket gedoen wat mooi gekom het. Hierdie is skywe wat ek gesny het en dan net vinnig gegrill het en op eiers en kaas vir ontbyt. Wraggies beter as vark bacon. En ek is BAIE lief vir bacon.

Image
Nou besig met my eerste vark nek.

Image

In helfde gedeel en een stuk in pickle gesit en ander een dryrub gegee.

Image

Na 48 uur het ek een uit pickle gehaal en ook rub gegee. Nou net vir rook en terugvoering oor watse een die meeste geur het.

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 06, 2017 8:57 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Aug 16, 2009 7:24 pm
Posts: 4612
Location: Pretoria
Nou is ek eers jammer ek het nie op Yzerfontein kom draai nie :( Lyk my ons kyk op die selle manier na 'n vleisie. Lekker koue aartapel slaai en potbrood bet regte botter om die spul mee af te sluk ;D


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 06, 2017 9:08 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Mon Nov 08, 2010 11:19 am
Posts: 1605
Location: Brackenfell , Kaap
John, jy maak nie mooi nie.
Ek't gedink ek is gatvol vir vleis na 'n onlangse spitbraai, maar nee, nou is ek weer lus. Daai gerookste brisket lyk soos koningskos!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 06, 2017 11:01 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
Pvdw wrote:
Nou is ek eers jammer ek het nie op Yzerfontein kom draai nie :( Lyk my ons kyk op die selle manier na 'n vleisie. Lekker koue aartapel slaai en potbrood bet regte botter om die spul mee af te sluk ;D


Op Yzer eet ek net vis en Kreef, maar in Tulbagh probeer ek die balans regkry :laugh:

THOMAST wrote:
John, jy maak nie mooi nie.
Ek't gedink ek is gatvol vir vleis na 'n onlangse spitbraai, maar nee, nou is ek weer lus. Daai gerookste brisket lyk soos koningskos!


Oom ek het ook daai probleem na 'n spit, maar na so 20 sekondes verloor ek dit gelukkig.

Ek probeer maar en van my wild was nie lekker nie, so vet Brisket is redelik maklik en met die dik laag vet kan hy foute versteek. Ek sal Sondag rapporteer of die Vark 'n sukses was.

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Jan 09, 2017 7:51 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sun Feb 21, 2010 11:07 pm
Posts: 3118
Location: Agter 'n roer of 'n handlebar
Image

Pickle het gewen[emoji85]

_________________
Moet nooit 'n goeie storie met te veel waarheid vernietig nie!!!
The Tool from Toolbag.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 10, 2017 6:29 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Sat Mar 09, 2013 2:39 pm
Posts: 833
Location: Pretoria
Hmmmmm lekker man lekker !!!!!

_________________
knives@wolfjager.co.za
Francois


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 10, 2017 8:07 am 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Wed Apr 04, 2012 2:09 pm
Posts: 4600
Location: Rustenburg
Uitstekend. Ek wens ek was so handig veral met ysters. As ek die geld gehad het het ek een van die gekoop!
Image
http://santaannas.co.za/smokers/

_________________
Groete,
9mmP, 243 , 270 , 30-06 , 12 Boor, 9.3x62 die "one gun" solution .22


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  


Advertisement























Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group