JARACAL

Forum vir die Jagter/Forum for the Hunter
It is currently Sun Aug 18, 2019 9:28 pm


All times are UTC + 2 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Rooibok snitte vraag
PostPosted: Tue Apr 03, 2018 12:45 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Feb 17, 2017 3:33 pm
Posts: 6
Goeie dag manne

Ek vra raad van die meer geleerdes asseblief.

Ek het n rooibok ram plat getrek die laaste naweek, en moet dit Donderdag by die slagters kry. Ek laat gewoonlik slegs biltong en droewors maak, maar ek voel dit is n mors van die rug fille'tjies.

Die vraag is, watter ander snitte stel julle voor ek uithou vir die rooster/pot?

Baie dankie


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Rooibok snitte vraag
PostPosted: Tue Apr 03, 2018 2:00 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Tue Nov 30, 2010 9:25 pm
Posts: 2075
Location: Durbanville - Weskaap
Ek hou gewoonlik die twee sirloins (rugbiltonge) en fillets uit. Dan ook miskien een heel boud en natuurlik die nek! Daai nekke is bitter lekker in 'n pot of slow cooker!

Die res is biltonge en worsvleis.

Dit is alles ook afhanklik van hoe die bok geskiet is, uitgebloei is en hoe vinnig hy in die koelkamer kom kom. Bokke wat heeldag rondgehardloop het, se vleis is gewoonlik vol adrenalien en smaak nie lekker nie - hulle is als maar biltong en wors (vir my altans)

Groete

_________________
Dawie Kotze
WAIDMANSHEIL!!!!!!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Rooibok snitte vraag
PostPosted: Tue Apr 03, 2018 2:16 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Tue Nov 05, 2013 11:53 am
Posts: 1679
Location: Randburg, Gauteng
Hier is 'n goeie beskrywing deur Cassie Nienaber van snitte wat jy ook handig behoort te vind.


Attachment:
Wildsvleisbewerking - Cassie Nienaber.pdf


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Rooibok snitte vraag
PostPosted: Tue Apr 03, 2018 2:27 pm 
Offline
Newbie
Newbie

Joined: Fri Feb 17, 2017 3:33 pm
Posts: 6
Dankie Dawie

Die bok was hoog in die nek geskiet, so 2 duim onder die oor. Die bokke het nog niks gehardloop vir die dag nie, en is seker 30min na sy val geslag. Ek sien vreeslik uit!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Rooibok snitte vraag
PostPosted: Tue Apr 03, 2018 2:31 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Mon Mar 19, 2012 2:45 pm
Posts: 1545
Location: Boksburg
Ek sny altyd die skenkels ook op, dis vir my die beste vleis vir n pot.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Rooibok snitte vraag
PostPosted: Tue Apr 03, 2018 2:36 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Tue Nov 30, 2010 9:25 pm
Posts: 2075
Location: Durbanville - Weskaap
KnifeOfWar wrote:
Dankie Dawie

Die bok was hoog in die nek geskiet, so 2 duim onder die oor. Die bokke het nog niks gehardloop vir die dag nie, en is seker 30min na sy val geslag. Ek sien vreeslik uit!


Klink reg!

Wat ek vergeet het om te sê, is dat ek al die bene afkook na die bok bewerk is. Dit maak die lekkerste pasteivleis. Google maar - daar is baie resepte daarvoor.

_________________
Dawie Kotze
WAIDMANSHEIL!!!!!!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Rooibok snitte vraag
PostPosted: Tue Apr 03, 2018 4:23 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Thu Aug 21, 2014 9:17 am
Posts: 924
Location: Paarl
Ek persoonlik dink om biltong te maak van wildsvleis is 'n mors. Die biltong halveer in gewig met die droog proses dus jou kostes verdubbel. Maak eerder biltong van beesvleis. Ek laat my wildsvleis verwerk as volg:
- Nek in skywe gesny (maak mees lekkerste pot hiermee)
- Skenkels opgesny (kook dit saam met 30% skaap en sit wortels by vir pasteie)
- Rug fillets uitgesny (vir daardie spesiale geleentheid)
- Ribbes heel of ontbeen (maak fantastiese rib rol met 'n ontbeende rib)
- 1 x Boude heel (kan vir baie disse gebruik)
- 1 x Boud laat maal vir maalvleis (ek sit niks vet by nie)
- Enige vleis wat oorbly word van die been afgesny vir braai wors met 15% skaapvet bygevoeg
- Bene wat oorbly word opgesny vir sopbene

Ek glo nie jy kan meer uit 'n karkas uitkry as die nie (behalwe vir die afval natuurlik)

_________________
“The Darkest Things about Africa has always been our Ignorance of it” – George Kimble


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Rooibok snitte vraag
PostPosted: Tue Apr 03, 2018 4:33 pm 
Offline
Hero Member
Hero Member
User avatar

Joined: Tue Nov 30, 2010 9:25 pm
Posts: 2075
Location: Durbanville - Weskaap
Boesman10 wrote:
Ek persoonlik dink om biltong te maak van wildsvleis is 'n mors.


Nee wat Boesman - ek weet smaak verskil, maar 'n lekker stukkie koedoe of springbok biltong wat jyself gemaak het, is baie lekkerder as bees biltong.

Jy praat nou ekonomie terwyl ons van lekker eetgoed praat! :laugh:

_________________
Dawie Kotze
WAIDMANSHEIL!!!!!!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  


Advertisement























Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group